prinsen6

Blog

 
02 april 2019
Ik werd uitgenodigd door Winzergenossenschaft Westhofen om een paar dagen mee te werken in de wijngaarden. Ik zou de praktijk van de wijnboeren ervaren. Het doel was het verschil mee te maken van druiven plukken met de modernste oogstmachines en druiven plukken zoals het vroeger ging, met de hele familie en een paar knechten. Om het verhaal iets interessanter te maken heb ik een link gelegd met aardappels rooien uit de omgeving van Nieuw-Weerdinge.

Enkele actuele cijfers

Tegenwoordig kan men met een 2-rijer ongeveer 4 hectare aardappels per dag rooien. Gaat men echt tot het uiterste, dan is 6 hectare per dag mogelijk. Dit gaat dan met een 4-rijer.
De allermodernste oogstmachine in druivenland klaart het met 1 machine om 10 hectare druiven per dag te oog
02 april 2019
Ik neem u mee om de passie mee te maken van een Italiaan voor vis.
Zijn naam is Giampaolo Pintus. Eigenaar van Osteria Dal Baffo, een Italiaans specialiteiten restaurant in Emmen.
Jisk Wijma, chef visafdeling van Sligro Emmen nodigde ons uit om de passie voor vis van Paolo bij hem op de afdeling te beleven.

Jisk had een goedgevulde vitrine voor ons met de mooiste vissoorten. Onze dank daarvoor...

Het gevoel voor vis gaat ver vandaag. Paolo is helemaal in zijn element en glundert bij het zien van al dat lekkers.

Het eten van rauwe zeevruchten...

We beginnen met zee-egels. We eten ze vaak rauw zegt Paolo, of op bruschetta of heel lekker door de pasta...
Wat jammer is dat veel mensen het niet durven om van deze l
02 april 2019
Dit weekend kreeg ik een mail van wel een heel tevreden klant.
Heel blij mee...

Nieuw Weerdinge. Niet een metropool die direct een belletje doet rinkelen bij de meeste mensen. Maar éénmaal bij Cafetaria Prinsen te zijn geweest, zal dit dorpje vooraan in uw geheugen gegrift staan!
 
Als krokettenliefhebber was mij ter ore gekomen dat ik voor echt lekkere kroketten bij Cafetaria Prinsen moest zijn. In Nieuw Weerdinge. Want vergeet de kroketten van de Amsterdamse praatpaal. De prinselijke kroketten uit Nieuw Weerdinge zouden een nieuwe dimensie aan het begrip kroket geven. Enthousiast gemaakt door deze ervaringen wilde ik persoonlijk ervaren of het nou echt zo’n belevenis is bij Cafetaria Prinsen.
 
Daar deed zich onlangs een mogelijk

Onze websites: Navigatie:
Contactinformatie:
Socialmedia:





Openingstijden:
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zondag. 11:30 tot 20:00 
Zondag open om 12:00